Ervaringslessen GGz

Eigen ervaring met een psychische kwetsbaarheid heb ik niet, wel een koffer vol verzamelde verhalen en veel ervaring in de omgang. Ik kom hier graag over vertellen.

Liever een ervaringsdeskundige in de les, op een locatie in Den Haag? Dan kom ik namens mijn opdrachtgever Kompassie, samen met een vrijwilliger van Kompassie.

  • Aanbod voor basisscholen (in ontwikkeling)
  • Divers aanbod op maat voor HBO Social Work

Na 13 jaar werkervaring in de GGZ ging ik werken bij  Kompassie. Toen pas ben ik werkelijk gaan begrijpen wat het betekent om psychisch kwetsbaar te zijn. Juist doordat ik niet langer aan de andere kant van de tafel zat, maar samenwerkte met ervaringsdeskundige vrijwilligers, leerde ik al babbelend bij de koffiemachine of samen op weg naar een gastles welke invloed die kwetsbaarheid heeft op je dagelijkse functioneren; op je (vrijwilligers)werk, op je relaties, op je lichamelijke gezondheid, op je zelfvertrouwen, op je sociale leven enz. Ik leerde waarin we op elkaar kunnen lijken, bijvoorbeeld in onze moederrol, in onze muzieksmaak of onze behoefte aan overzicht. Ik heb ook geleerd waarin we wezenlijk van elkaar verschillen. Zo heb ook ík wel eens mijn mindere momenten en twijfels, maar dat kost mij geen dagelijkse waakzaamheid, onderhoud of strijd.